BazaRRLinkowniaSzukajNasze AkcjeGaleRRiaForum

Witaj w HusaRRia FG - Portal Polskich Motocyklistów w Irlandii

Witaj Anonim!   [ Logout ]    

Menu
· Strona główna
· > HusaRRia FG <
· Artykuły
· Chat
· Downloads
· Encyclopedia
· FAQ
· Forum
· Foto GaleRRia
· Kalendarz
· Linki
· Napisz Newsa
· Nasze Akcje
· Polec nasza strone!
· Recenzje
· Szukaj
· Top Five
· _Napisz do nas
· _Twoje konto

Ankieta
czym jezdzisz?

sportowym
czoperem
nakedem/stritfajterem
turystykiem
endurakiem
dragiem
ratbajkiem
zaprzegiem
oldskulem ( do roku 90)
weteranem ( do roku 70)
inna ulepa

Wyniki
Ankiety

Głosów: 372
Komentarzy: 0

Kto jest na drutach
Aktualnie jest 16 gość(ci) i 7 użytkownik(ów) online.

Jesteś anonimowym użytkownikiem. Możesz się zarejestrować za darmo klikając tutaj

Languages
Wybierz język interfejsu:

English Polish

HusaRRia FG :: Zobacz temat - Wyprawa dookoła Szkocji - Maj 2011

Regulamin uzytkowania strony i forumRegulamin FAQFAQ   SzukajSzukaj  Zobacz mape pogody dla Husarzy w calej EuropiePogoda  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy+ Mapa 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Wyprawa dookoła Szkocji - Maj 2011

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum HusaRRia FG Strona Główna -> Obieżyświat (wyjazdy, wycieczki, relacje)
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Adamsky

Moto: Honda Hornet 600

PostWysłany: Wto Lip 27, 2010 2:26 am    Temat postu: Wyprawa dookoła Szkocji - Maj 2011 Odpowiedz z cytatem

Witam! Co prawda wyprawa odbędzie się dopiero w maju ale już teraz wrzucam ten temat i będe go co jakiś czas odświeżał.
Planuję wycieczkę dookoła Szkocji na motocyklu. Oficjalny start i koniec jest w Glasgow (w Glasgow mieszkałem od 2004 ponad 3 lata) chociaż nieoficjalnie zaczyna się już w Cork. Dla mnie cała trasa wynosić będzie około 2600km a w samej Szkocji będzie to około 1700km. Z Cork jade do Belfastu na przeprawę promem do Stanraer (przeprawa trwa 2h10min) , ze Stanraer do Glasgow niecałe 160km a potem przez Loch Lomond w kierunku Oban, Fort William na wyspę Skye i potem już cały czas wzdłuż wybrzeża dookoła Szkocji mając po lewej stronie wodę. Kierunek zgodny z ruchem wskazówek zegara. Podejrzewam, że jadąc spokojnie i bez pośpiechu, zatrzymując się w ciekawszych miejscach celem ewentualnego zwiedzania i zrobienia zdjeć bądź zjedzenia czegoś ciepłego i tankowania to przypuszczalny czas trwania takiej wycieczki szacuję wstepnie na 4-5 dni. Ja generalnie biorę na ta okazję tydzień urlopu i na pewno się w tym czasie zmieszczę. Bardzo możliwe, że pojadą ze mną ludzie z Cork i z ewentualnymi chętnymi spotkamy się w Glasgow. Oczywiście każdy chętny moze się przyłaczyć do tej wyprawy w dowolnym momencie gdzieś na trasie:) Zainteresowanych prosiłbym o jakiś kontakt. Wstępnie chciałbym, żeby ta wyprawa odbyla sie między 10-20 maja bo w tym czasie mam urodziny i w taki sposób chciałbym je spędzićSmile
Pozdrawiam wszystkich zainteresowanych!
Adam
P.S. Tutaj znajduje się mapa z trasą przejazdu ==> http://img96.imageshack.us/i/scotland20map.jpg/
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Adamsky

PostWysłany: Sob Sie 07, 2010 4:37 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kilka dni temu napisała do mnie pewna bardzo miła dziewczyna z Warszawy i chce wziać udział w tej wyprawie i jest gotowa przyjechać swoim moto z Polski:) Duży szacun za same chęci i mam nadzieję że do maja nie zmieni tego zamierzenia:) Moja siostra która mieszka w Glasgow też już się rozgląda za maszyną dla siebie bo miejsce pasażerki jej nie odpowiada:)Ktoś jeszcze?
Powrót do góry
bibor80
HusaRRia FG!

Moto: SUZUKI GSX-R 1000 k4

PostWysłany: Sob Sie 07, 2010 7:15 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No niestety termin mi z lekka nie pasuje, a do Glasgow chetnie bym sie wybral, bo tez tam mieszkalem. Niestety pozostaje mi tylko samolot Smile

Pzdr
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Adamsky

PostWysłany: Sob Sie 07, 2010 9:26 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Samolotem dookoła Szkocji? Też może być ciekawie:)

Wiesz, do maja kupa czasu, a nóż coś mi wyskoczy i będe musiał jechać w innym (pasującym) terminie. Szkoda, ze urodzin nie da się tak przesunąć. Pożyjemy - zobaczymy. Pozdrawiam!
Powrót do góry
bibor80
HusaRRia FG!

PostWysłany: Sob Sie 07, 2010 9:37 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Samolotem na melanz, do znajomych w Glasgow... Smile

Pzdr
Powrót do góry
Adamsky

PostWysłany: Nie Sie 08, 2010 8:27 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wiem, wiem o co chodziło z samolotem:) A w Glasgow miejsc do imprezowania nie brakuje. A w której części mieszkałeś? Ja na Pollokshields a potem na Ardenie.
Pzdr!
Powrót do góry
bibor80
HusaRRia FG!

PostWysłany: Nie Sie 08, 2010 8:35 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja mieszkalem na Parkhead'dzie, na przeciwko stadionu Celtic'u. Doslownie 300m od stadionu.

Pzdr
Powrót do góry
Adamsky

PostWysłany: Nie Sie 08, 2010 8:45 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Moja była panna też tam mieszkała, niejaka Kasia. Jej współlokatorki były facet porysował mi śrubokrętem całe auto dookoła bo myślał, że do jego dziewczyny przyjeżdżam. Masakra! Pozdr!
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum HusaRRia FG Strona Główna -> Obieżyświat (wyjazdy, wycieczki, relacje) Wszystkie czasy w strefie GMT
Strona 1 z 1

Skocz do: